Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanévkezdés, nehézségekkel

Tanévkezdés, nehézségekkel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az új tanévnek a szokásosnál is nagyobb várakozással indultak neki a gyöngyösi iskolák. Az oktatási törvény több olyan előírást is tartalmaz ugyanis, amelyeknek legjobb szándékuk szerint is csak részben tudnak megfelelni az intézmények. Azt mondják, hogy a hittan és erkölcstan bevezetése csak a legkisebb nehézséget jelenti számukra.

Az új törvény szerint szeptembertől már délután 4 óráig lenne köteles az iskola gondoskodni a gyerekek foglalkoztatásáról. Ez több iskolában is okoz szervezési problémákat.

Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója úgy fogalmazott: ha a 340 tanulójukat benn kellene tartaniuk a 17 tantermes iskolában délután négyig, az „fizikai képtelenség lenne”.

A dolog másik olvasata, hogy ha a gyerekek benn maradnak az iskolában, akkor viszont nem tudnak részt venni iskolán kívüli elfoglaltságokon. Ennek „eredményeként” például a Meseházikó gyerekszínész csapata egycsapásra megfeleződött. Áttekinthetőbb a helyzet hittan és erkölcstan oktatása terén. A Rákócziban egyértelmű volt, hogy mindenki a hittant választja.

Az Egressyben ezzel szemben a tanulók nagy többsége az erkölcstant választotta, ennek elindítása ott sem jelent problémát, mivel a tanárok átképzése időben megtörtént.


Tovább az archívumra