Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzeti parki védjegy a gyöngyösi méznek

Nemzeti parki védjegy a gyöngyösi méznek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nemzeti Parki Védjegyet kapott a gyöngyösi Szabó Méhészet tavaszi és nyári vegyes virágméze. A Bükki Nemzeti Park azoknak a termékeknek adta meg az eredetvédelmet fémjelző elismerést, amelyeket természetvédelmi területen állítottak elő.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt területeken működő vállalkozásokra, gazdálkodókra így szeretné felhívni a figyelmet és a piaci lehetőségeinek bővítésére hozta létre a védjegyet.

A Pipis hegy oldalában kialakított méhészetben 2011 óta gazdálkodnak. Szabó Tivadarnak és vejének, Keresztesi Koppánynak jelenleg 50 méhcsaládja van. Termékeikkel rövid idő alatt szép sikereket értek el. Idei vegyes virágmézük megkapta a Bükki Nemzeti Park védjegyét.

Tavaly az országos méhészversenyen már győztes lett a tavaszi vegyes virágmézük. Sikerüknek titka Koppány szerint, hogy kicsi vállalkozásuk, és technológiájuk szavatolja a jó minőséget.

A Nemzeti Parki Termék védjegy garantálja, hogy az előállított termék védett természeti területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembevételével készül –és nem titkolt célja a térségi ökoturizmus fejlesztése.


Tovább az archívumra