Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Értékálló nyugdíjakat ígérnek a szocialisták

Értékálló nyugdíjakat ígérnek a szocialisták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az MSZP kormányra kerülve garantálja az idős emberek biztonságát – hangzott el az ellenzéki párt és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által közösen megtartott gyöngyösi sajtótájékoztatón. Dr. Sós Tamás a heves megyei MSZP frakcióvezetője pártja nevében elítéli, hogy a kormány szerzett jogokat vett el a nyugdíjasoktól.

Az idősek világnapja alkalmából szervezett közös sajtótájékoztatót a szocialista párt és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége. A nyugdíjas érdekvédő szervezet több párttal kereste az együttműködés lehetőségét, hogy az időspolitikával kapcsolatos álláspontjukat ismertethesse. A szövetség elképzelései a szocialista párt politikájával egyeznek leginkább – jelentette ki Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke.

A szocialista Sós Tamás elmondta, hogy pártja kormányra kerülése esetén folyamatos kapcsolatban lesz a nyugdíjas szervezetekkel, valamint be fogják vonni a nyugdíjasok képviselőit a döntéshozatalba.

– Programot dolgoztunk ki 12 pontban, hogy mit kívánunk tenni kormányra kerülve, többek között a teljesség igénye nélkül a 65 év felettieknél vissza kívánjuk állítani a megkurtított utazási kedvezményeket, és garantálni fogjuk a nyugdíjak értékállósságát – szögezte le a párt megyei elnöke.

A sajtótájékoztatót megelőzően a Heves Megyei Közgyűlés Fideszes frakciója közleményt juttatott el a szocialista párt részére, amelyben a szocialista kormányok nyugdíjasokat érintő megszorításaira várt választ, többek között arra, mért törölték el a 13. havi nyugdíjat. A Fidesz frakció szerint a nyugdíjasok most jobb helyzetben vannak, mint korábban.

Sós Tamás ennek kapcsán megjegyezte: a 3 és fél éve kormányon lévő Fidesz kezében ott volt a lehetőség, hogy a nyugdíjasokat esetlegesen negatívan érintő korábbi döntéseket orvosolja, ám ezzel a lehetőséggel nem élt a kormánypárt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság