Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségesebb lesz a mátrafüredi parkerdő

Egészségesebb lesz a mátrafüredi parkerdő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megjelentek a nagyvadak a mátrafüredi lakóövezet közelében és sok volt a balesetveszélyes fa is – ezért most bozótot irtottak és aljnövényzetet ritkítottak Mátrafüreden az erdészet munkatársai, az önkormányzat megbízásából. A parkrendezés november végéig befejeződik.

Elburjánzott az aljnövényzet, és a kirándulók által kedvelt sétány mellett sok a száraz balesetveszélyes fa Mátrafüreden. A lakóövezethez közel lévő parkerdőben pedig már a nagyvadak is megjelentek. Ez indokolta, hogy közös parkgondozási programról döntött az önkormányzat és az erdészet már márciusban. A munkával azonban megvárták a lombhullást.

Az önkormányzat a parkrendezéssel az Egererdőt bízta meg.

Dudás Béla erdészetvezető elmondta: a munka egy része egészségügyi jellegű szálaló vágás, nagyon sok elpusztult feketefenyő van, ami erdészeti és ökológiai szempontból is hátrányos, emellett baleset-elhárítási szempontból is fontos, hogy ezeket eltávolítsák.

A bozótirtást már elvégezték, így rendezettebbé vált a parkerdő. Abban is reménykednek, hogy a bozótos felszámolásával a szemét is kevesebb lesz, ugyanis a gazosabb részek közben illegális szemétlerakókká váltak. A munkálatok várhatóan a hónap végén fejeződnek be.


Tovább az archívumra