Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem emel adókat Gyöngyös

Nem emel adókat Gyöngyös

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyebek mellett a város 2014-es helyiadó-rendeletéről is tárgyalt csütörtöki ülésén Gyöngyös képviselő-testülete. A képviselők elfogadták a 2013-as költségvetés első háromnegyedévi beszámolóját, és néhány ponton módosították a lakásrendeletet is.

Nem emelkednek a helyi adók Gyöngyösön 2014-ben – szögezi le az az előterjesztés, amely a város jövő évi adórendeletét tartalmazza. Az önkormányzat a változatlan adószint ellenére is bevétel-növekménnyel számol, elsősorban az ipari parkban letelepedett pelenkagyárnak köszönhetően. A képviselő-testületi ülésen vita bontakozott ki az adócsökkentés lehetőségéről. Erre az építményadó esetében lát lehetőséget az önkormányzat, azonban csak a költségvetés tárgyalásakor döntenek róla.

A képviselők csütörtökön elfogadták a 2013-as költségvetés első háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámolót, és néhány ponton finomították a lakásrendeletet is. Az egyik ilyen változás, hogy az óvadék két részletben is megfizethető lesz.

A testület meghallgatta a megyei tisztifőorvos beszámolóját a város egészségügyi állapotáról. E szerint Gyöngyös lakossága – csakúgy, mint Heves megye egésze – fokozatosan csökken és öregszik. A testület döntött a villamosenergia-szolgáltatásra kiírt közbeszerzési eljárásról, így a feladatot az MVM Partner Zrt. látja el a jövőben. Döntöttek arról is, hogy új közbeszerzést írnak ki az útkarbantartási feladatok ellátására, mivel a munkákat eddig ellátó cég szerződésének határideje lejárt. A város zöldterületeinek gondozására azonban egyelőre nem írták ki a közbeszerzést, egy részletes vizsgálat lefolytatása után térnek majd vissza a kérdésre, ahogy a BERZELAB elnevezésű beruházáshoz szükséges pluszforrásról is később döntenek.

A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy 80×80 méteres kamionparkoló épüljön az ipari parkban, ahhoz azonban nem adták jóváhagyásukat, hogy Gyöngyös Város Barátainak Köre „Gyöngyösért” elnevezéssel kitüntetést alapítson. A testület szerint ugyanis az elnevezés nagymértékben hasonlít a Pro Civitate azaz „a városért” elnevezésű díszpolgári cím nevével, így azok nehezen lennének megkülönböztethetők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság