Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Ismét megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Kalendárium 26. évfolyamát a Mátra Művelődési Központban mutatták be, alkalmi teaházi környezetben.

Többek között városi legendákról is olvashatnak azok, akik kezükbe veszik a 2014-es Gyöngyösi Kalendáriumot. De nem csak ezért jó kézbe venni a két év kihagyás után újból megjelenő kiadványt, mely kemény borítóval és – történetében először – színes kivitelben készült.

– Szerettünk volna az elődök által megteremtett hagyományoknak megfelelni, de nem titkolt szándékunk volt, hogy bebizonyítsuk: a kalendáriumnak a 21. században is van létjogosultsága, ezért a kor követelményeinek megfelelő kiadványt készítettünk, valóban jobb minőségű papíron, más formában, teljesen színes kiadásban jelent meg a kötet – mondta el Juhász Marianna, a kiadvány felelős szerkesztője.

Nem csak külsejében, tartalmában is megújult a kiadvány. A kalendárium szerkesztőcsapata arra törekedett, hogy megmutassák azt a környezetet, amiben a mai gyöngyösiek élnek. A sorsok-emberek című új portrésorozat és a gyöngyösi kalauz című fejezet is ezt szolgálja. Újdonság a középiskolai tablógyűjtemény és a gasztronómiai térkép, melyben a térség településeinek hagyományos receptjeit mutatják be. A kiadvány a korábbiaknál több támogató segítségével valósult meg, Gyöngyös város önkormányzata 1 millió forinttal támogatta a megjelenést.

Dr. Réthy Béla alpolgármester úgy fogalmazott:

– Nagyon fontos a számunkra, hogy ezt a hagyományt folytatni tudtuk és remélhetőleg folytatni tudjuk a jövőben is. Egy olyan kiadványról van ugyanis szó, amelyben összefoglaljuk a városnak azokat az értékeit, amelyekre méltán büszkék lehetünk, nemcsak a sport, a turizmus, a kultúra tekintetében, hanem sok más egyéb olvasmányos cikkek kapcsán, amelyekből tájékozódhatunk városunkról.

Arra, hogy ekkora lesz az érdeklődés a könyv iránt, sem a szerkesztők, sem a kiadó nem számítottak. A Kalendárium szerda esti bemutatóján persze lehetett vásárolni az új kiadványból, de már most biztos, hogy utánnyomásra lesz szükség.

Bár eredetileg – a korábbiakhoz hasonlóan – ezer példányban tervezték kinyomtatni a könyvet, végül kétezer készült, ám ez is kevésnek bizonyul, utánnyomást rendel a kiadással megbízott Gyöngyösi Városi Televízió – mondta el Rostás Ákos ügyvezető igazgató.

A karácsonyi ajándékként is ajánlható kalendáriumot a városi televízióban, a művelődési központban és a könyvesboltokban árusítják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság