Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Osonó: világjárók a szobaszínházban

Osonó: világjárók a szobaszínházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Másfél hónappal azután, hogy megnyílt a Gyöngyösi Szobaszínház, már első külföldi fellépőit is fogadhatta. A világjáró sepsiszentgyörgyi színtársulat, az Osonó Színházműhely a 17 országban már sikerrel játszott darabját az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című színházi megnyilatkozását adta elő.

Kéthetes magyarországi turnéjának részeként érkezett Gyöngyösre az Osonó Színházműhely. A sepsiszentgyörgyi társulat egyik sikerdarabját, az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című színházi megnyilatkozását hozta el a szobaszínházba. A darab érdekessége, hogy 3 évvel ezelőtt egy színjátszó táborban született meg a magja, amikor 72, a mai kor fiataljait foglalkoztató társadalmi problémát írtak össze a növendékek. Ezekről kívánnak szólni ebben a 62 perces előadásban.

A darabot 17 országban, 85 helyszínen játszották már az elmúlt két és fél év alatt, a gyöngyösi volt a 239. előadásuk. Bár a szűkösebb helyszín miatt a díszleteknek csak 1/3-át tudták felállítani, így is tökéletesen alkalmazkodtak a játéktérhez. A már-már professzionális amatőr társulat a házigazda Mozaik Színkör tagjainak is tudott újat mutatni.

– Mi rengeteget járunk fesztiválokra, ahol rengeteg csoportot látunk. És bizony mi sem csak pusztán közösségként nézünk meg egy darabot, hanem utána átbeszéljük a technikai és egyéb dolgokat, és ha lehetőség adódik rá, akkor benézünk a kulisszák mögé – ecsetelte Válik István.

Az előadás rendhagyó módon nem tapssal, hanem a kiáltásokat követő nyomasztó csenddel végződött. Ám ahogyan az Osonó bemutatóin szokott lenni, itt is következett rá a feloldás, immáron a közönség bevonásával. Merthogy az erdélyi társulatnál vallják, a színháznak nem kikapcsolni, hanem bekapcsolni kell a közönséget.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság