Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magda Sándor szerint fair a FER

Magda Sándor szerint fair a FER

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a felsőoktatási egységes részhozzájárulás, azaz a FER bevezetéséről szóló törvénymódosítást. Az évi 105 ezer forintos tandíj fizetését a második tanévtől kell majd megkezdeniük a hallgatóknak. A Károly Róbert Főiskolán a tandíj és az ösztöndíj különbségét eszközfejlesztésére fordítják majd

Dr. Magda Sándor szerint fair a FER.  A felsőoktatási tandíjváltozásról folytatott hétfői parlamenti vitában is úgy vélte, az évi 105 ezer forintot minden hallgató meg tudja keresni egy-két havi munkával.

A rosszabb anyagi helyzetű diákokat motiválni fogja az, hogy esetükben jó tanulmányi eredmények elérése esetén a fizetendő tandíj kifizetett ösztöndíjjá válhat. Akár a főiskolai élet keretein belül is megoldható az, hogy a diákok hozzájussanak a tandíj fizetéséhez szükséges pluszjövedelemhez – véli a képviselő.

Az ösztöndíj és az összegyűlt tandíj különbözetét a gyöngyösi főiskolán eszközfejlesztésre fordítják a hallgatói önkormányzat bevonásával. A diák jobban átgondolhatja, hogy melyik tanár óráján érdemes részt vennie, ha fizet, pénzéért minőségibb tudásban részesülhet, amely később a munkaerőpiacon kamatozhat. A hallgatók ettől az intézkedéstől semmiképpen nem kerülhetnek hátrányba -tette hozzá dr. Magda Sándor.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra