Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Befejeződött a tavaszi jászárokszállási tisztasági szezon

Befejeződött a tavaszi jászárokszállási tisztasági szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elektronikai hulladékgyűjtés után holnap ér véget a lomtalanítás, és a zöldhulladéknak is helye lesz egy új városi kezdeményezés nyomán.

Gyermekjátékok, ágybetétek, kopott ruhák, mindenféle megunt, elhasznált tárgyak a Víziközmű telepén. Az önkormányzat cége, amely a begyűjtést végzi, a lakosság türelmét kéri az út mellé kirakott lomok gyűjtése során, mert ez a munka alapvetően a lakosság érdekét és kényelmét szolgálja. Bár néha még gondot okoz az előválogatás, a cég inkább elviszi azt is, ami egyébként nem férne bele a lomtalanításba.

 

Ahogy a településen egyre többen váltottak gázfűtésre, úgy okozott egyre nagyobb fejtörést a kertekben főleg tavasszal, a metszés után fennmaradó nyesedék. A zöldhulladékot idén először szervezett keretek között gyűjtik be, egy adott időszakban mindenki ingyenesen szállíthatja a vasútállomás melletti rakodó mellé.

 

Közben a RégioKom Társulás is tervbe vette egy zöldhulladék-feldolgozó gép beszerzését, amely a társulásban résztvevő 33 településen segíti a keletkezett gallyak, ágak energetikai célú felhasználását – így lesz a nyesedékből végül biodízel.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra