Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hegyőrséget szervezne a kamara

Hegyőrséget szervezne a kamara

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hegyőrség felállítását tartja legfontosabb feladatának a nemrégiben megalakult Gyöngyösi Agrárgazdasági Bizottság elnöke. Tuza György terveiről a keddi Fórumban beszélt. Székely Zoltán, a kamara megyei elnöke azt mondta: az átszervezés után a szolgáltatások bővítésére fognak koncentrálni.

Az agrárgazdasági bizottságok felállítása volt az agrárkamarai átalakulás legutóbbi állomása. Székely Zoltán megyei agrárkamarai elnök műsorunkban elmondta: Heves megyében összesen 95 bizottság jött létre, köztük a gyöngyösi, amelynek elnöke, Tuza György azt mondta: van néhány probléma, amelyeknek megoldásában az új szervezet igyekszik segítséget nyújtani a gazdáknak.

„A legsúlyosabb kérdés a hegyőrség felállítása, amit több gazda is szorgalmazott. Megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot az önkormányzattal, és a hegyőrséget a jövő évre felállítani. A másik kérdés a helyi víztársulattal való megegyezés lenne, ebben az ügyben is felvettük a kapcsolatot.” – mondta Tuza György.

Az agrárkamarai átszervezés újabb állomása a falugazdász hálózat átvétele. Székely Zoltán azt mondta: amint ezzel a munkával végeznek, a gazdáknak nyújtandó szolgáltatások bővítésére koncentrálnak majd.

Székely Zoltán a kamara másik fontos feladatának az európai uniós támogatások felhasználásának koordinálását nevezete. Azt mondta: a 2014 és 2020 közötti időszakban jelentős források állnak majd a gazdák rendelkezésére, ezek lehívására azonban jó pályázatok kellenek, amelyek kidolgozásában a kamara segítséget kíván nyújtani a gazdáknak.


Tovább az archívumra