Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új szabályok a horgászatban

Új szabályok a horgászatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harminc centiméternél nagyobb halat csak leölve lehet elszállítani a vízpartról és korlátozták a napi kifogható halmennyiséget is. 2014 január 1-jén lépett életbe az új halgazdálkodási törvény Magyarországon. A horgászok azt mondják, bár sok az új korlátozás, szükség volt ezekre az intézkedésekre.

Faragó László, a visontai horgászegyesület elnöke az egyik legfontosabb változásként említette, hogy ezentúl nem december 31-én, hanem január 31-én lesz az évforduló. Új okmányokat kapnak a horgászok, fogási naplót, állami jegyet, területi jegyet.

Az új okmányokról a horgászok a legtöbb lényeges, őket érintő információhoz hozzájuthatnak. Megtudhatják például azt is, hogy a hazai halállomány védelme érdekében év elejétől változtak az úgynevezett fajlagos tilalmi idők, valamint fajtánként korlátozták a napi kifogható halmennyiséget is.

A törvény szabályozza a kifogott halak szállítását is. Január elsejétől a 30 centiméternél nagyobb halakat csak leölve lehet elszállítani a vízpartról. A számos új korlátozás ellenére a horgászok azt mondják, a halállomány védelme érdekében meg kellett hozni ezeket az intézkedéseket.


Tovább az archívumra