Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sokan kértek szociális tüzelőtámogatást

Sokan kértek szociális tüzelőtámogatást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 350 család igényelt Gyöngyösön téli tüzelőtámogatást. Az önkormányzat 3 éve kezdte el ezt az akciót, hogy segítsen a rászorulókon. Idén 1500 mázsa fát és 3000 mázsa lignitet osztottak szét a nehéz helyzetben lévő gyöngyösi családok között.

Legfeljebb egy tonna tűzifát, vagy két tonna lignitet kaphatnak a rendelet szerint azok a családok, akik jogosultak az önkormányzati tüzelőtámogatásra. Az erre a télre felhalmozott készletből már nincs sok.

Bozsik István alpolgármester elmondta: nagy volt az érdeklődés és a várakozás, amikor november közepén elkezdődött a szállítás és megtörténtek a kiértesítések, nagyon sokan jelentkeztek. Ez megerősíti azt a tapasztalatot: aki rászoruló, most már számít erre az önkormányzati segítségre.

A rászorulók egy formanyomtatvány kitöltésével jelezhetik igényüket. Azt, hogy kik kaphatnak az ingyenes szénből, vagy a tűzifából, rendelet határozza meg.

A visszaélések elkerülése érdekében a beérkező kérelmek elbírálásakor szükség van bizonyos ellenőrzések elvégzésére, például környezettanulmány is megelőzi a döntést.

Az önkormányzat mindent megtesz, hogy megfeleljen az évről évre növekvő igényeknek – jegyezte meg Bozsik István alpolgármester.

Az adományt a rászorulók csak személyesen vehetik át, az elszállításáról pedig mindenkinek magának kell gondoskodnia.


Tovább az archívumra