Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Testületi ülés és közmeghallgatás

Testületi ülés és közmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az eredetileg tervezett összegtől jóval többe fog kerülni a Berze Nagy János Gimnáziumba tervezett laboratórium megvalósítása. Az önkormányzat csütörtökön jóváhagyta a munkákhoz szükséges mintegy harmincmillió forintos pluszforrást, és döntött a helyi választási bizottság tagjairól is.

A képviselő-testület ülését közmeghallgatás követte, ahol a gyöngyösiek elsősorban utakkal, közművekkel és a civilek támogatásával kapcsolatos kéréseket fogalmaztak meg.

Az úgynevezett BERZELAB projekt keretében a Berze Nagy János Gimnázium étkezőjének tetőterében alakítanának ki természettudományos laboratóriumot. A munkálatokra 2012 decemberében nyert el több mint 340 millió forintos támogatást az akkor még működő Gyöngyös–Pálosvörösmart Intézményfenntartó társulás – az összegnek legfeljebb húsz százaléka költhető az építési munkálatokra. A Klebersberg Intézményfenntartó Központ létrejötte után ezeket a feladatokat a gyöngyösi önkormányzat vállalta, míg a projekt szakmai megvalósítása a KLIK felelőssége. Az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás során az eredetileg tervezett 67 és fél milliós összegnél jóval magasabb árat tartalmazó ajánlatok érkeztek, ezért az önkormányzat új közbeszerzést írt ki. Azonban a várakozásokkal ellentétben erre még a korábbinál is magasabb ajánlat érkezett az egyetlen ajánlattevőtől. Így a beruházás az eredetileg tervezettnél közel 30 millió forinttal többe, mintegy 100 millió forintba kerül majd, és ez még nem tartalmazza a bútorok várhatóan 14 milliós költségét. Ez utóbbira egyébként a képviselőtestület nem különített el forrást, az építési munkálatok 30 milliós pluszforrását azonban jóváhagyta. A képviselők a Választókerületi Választási Bizottság tagjairól is döntöttek: a gyöngyösi választókerületben Dr. Magyar Attila, Mihalik József és Torda Ferencné lesznek a bizottság tagjai, póttagként pedig Dr. Fűköh Levente vesz részt az áprilisi országgyűlési választással kapcsolatos munkákban.

A testület ülését követően a képviselők közmeghallgatást tartottak. A gyöngyösiek elsősorban az utak és a közművek állapotával, valamint a civil szervezetek támogatásával kapcsolatban tettek fel kérdéseket, amelyeket a városvezetők és az intézményvezetők megválaszoltak. A hozzászólók között Orosz Bálint arról beszélt, hogy az egyik alpolgármester lejáratta és kibeszélte a várost egy gazdasági fórumon. A felvetésre Bozsik István alpolgármester válaszolt, és azt mondta: nem szerencsés kiragadni egyes részeket egy önkormányzati konferencia munkacsoportjában elhangzottakból, majd elsorolta, hogy miket mondott az említett konferencián a város gazdálkodásáról, az ipari parkról és a gyöngyösi főiskoláról.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság