Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bizakodó a gyöngyösi kórház

Bizakodó a gyöngyösi kórház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három éven belül elnyerheti az év kórháza címet a Bugát Pál Kórház – mondta a kedd esti Fórumban Weisz Péter, a gyöngyösi intézmény főigazgatója. A kórház vezetője szerint az új épületszárny biztosítja a kórház jövőjét, és fejlődő pályára állítja az intézményt.

Tavaly novemberben írták alá a szerződést, március közepén pedig már szerkezetkész a Bugát Pál Kórház új épületének első két szintje – foglalta össze az elmúlt hónapok történéseit Weisz Péter, a kórház főigazgatója. A kórházvezető szerint a szabálytalansági eljárással sok időt veszítettek, de karácsonyra elkészülhet a több mint másfél milliárdos beruházás, amely a kórház jövőjét is biztosítja.

„Nagyon nagy igény van Gyöngyös és környéke részéről egy magas szintű ellátásra, és szerintem ezzel az épülettel meghatározóvá válik, hogy előre menekülünk és fejlődünk, természetesen további elképzelésink vannak, különböző területeket szeretnénk bővíteni” – fogalmazott Weisz Péter.

A főigazgató ezek között említette a szülészet bővítését és egy traumatológiai osztály létrehozását. Weisz Péter szerint a fejlesztéseknek köszönhetően az intézmény három éven belül elnyerheti az év kórháza címet.

Horváth László megyei kormánymegbízott szerint a megye valamennyi kórházának jövője biztosított, hiszen Hatvanban és Parádfürdőn is hasonló beruházások indultak. Az egri kórház ötmilliós beruházása azonban – amelyre a támogatást a gyöngyösihez hasonlóan 2010-ben nyerte el az intézmény – még mindig nem kezdődött meg. Horváth László azt mondta: több probléma is volt a tervekkel, azokat át kellett dolgozni, ezért csúszik a beruházás.

A gyöngyösi kórház új épületének alapkövét egyébként jövő héten szerdán teszik le.


Tovább az archívumra