Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztújítás a város barátainál

Tisztújítás a város barátainál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tisztújító közgyűlést tartott Gyöngyös Város Baráti Köre. Elnöknek ismét Balázs Ernőt választották meg, Fucskó Istvánné személyében hat év után ismét alelnököt választottak, s a titkári címről 11 év után leköszönő Szilágyi Erzsébet helyébe pedig Daru Gáborné lépett.

A baráti kör a közgyűlésen elfogadta a március 15-én életbe lépett polgári törvénykönyvhöz igazodó új alapszabályát is.

Sikeres, a város közéletében meghatározó egyesületté nőtte ki magát Gyöngyös Város Baráti Köre, emelte ki Balázs Ernő az elmúlt 3 év munkájáról szóló beszámolójában. Szilágyi Erzsébet, a Baráti Kör egyik megálmodója 11 évi titkári megbízatás után mégis úgy döntött, nem jelölteti magát. Mint mondta, reméli, hogy a továbbiakban is az eddigiekhez hasonló sikerrel működik majd az egyesület.

A közgyűlésen elfogadták a PTK-hoz igazodó, más civil szervezeteknek is mintául szolgáló új alapszabályt, majd megválasztották a 11 fős elnökséget.

A Baráti Kör taglétszáma jelenleg 200 fő körül van. Az elnökség egyik megfogalmazott célja, hogy felvegye a kapcsolatot azokkal a Gyöngyösről elszármazott alapító tagokkal, akikkel ez a kapcsolat korábban megszakadt. Az újonnan megválasztott alelnök szerint a nagy taglétszám miatt szükséges lesz a szekciók kialakítása.

A közgyűlésen elfogadták a 2014. évi munkatervet is. Ami újdonság, hogy a baráti kör legfőbb rendezvényét, a városnapot és a 19. századi piacot idén nem egyedül, hanem a Gyöngyös-Mátra TDM-mel és a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi központtal közösen fogják megrendezni.


Tovább az archívumra