Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konferencia a vallási turizmusról

Konferencia a vallási turizmusról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vallási kulturális örökség megőrzéséről valamint a régió társadalmi és gazdasági növekedéséről rendeztek szakmai konferenciát a veszprémi Pannon Egyetem és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola szervezésében. A turisztikai szakemberek egy Dél-kelet Európai projekttel is megismerkedtek.

Hatalmas kulturális és vallási kincs van Európában, de kevesen tudják jól a térség fejlesztésére felhasználni – mondta a szakmai konferencián Raffay Ágnes, a Pannon Egyetem docense. Hazánkban egyre több helyen újultak meg vallásturisztikai értékek, kegyhelyek Európai Uniós forrásból.

A mai vallásiturizmus-fejlesztés a kreativitásról és innovációról szól – mondta Dávid Lóránt a Turizmusfejlesztési Intézet igazgatója.

Az elmúlt években Gyöngyösön is történtek vallásturisztikai fejlesztések, ilyen volt a Ferences Könyvtár felújítása és fejlesztése és hamarosan befejeződik a Szent Bertalan Templom kincstárának turisztikai fejlesztése is.

A projekt során lelkigyakorlat központokat is létrehoznak, és kevésbé ismert területek vallási értékeit is szeretnék fejleszteni, hogy ezzel generálják a gazdaság fejlődését.


Tovább az archívumra