Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösi Művészeti Hetek hetedszer

Gyöngyösi Művészeti Hetek hetedszer

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Április 11-én a Költészet napján elindult a VII. Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozata. Az idén 8 héten át, egészen június 1-ig tartó sorozat 9 látványos kultúrprogramot kínál a gyöngyösieknek és a Gyöngyösre látogató vendégeknek. Az első napra rögtön 3 is jutott ezekből. A Művészeti Hetek megnyitójával egyidőben megnyílt Madaras László grafikus kiállítása, Tóth Péter és Bődi Szabolcs előadásában Radnóti-estet láthatott a közönség, végül a nap a Győri Balett vendégelőadásával zárult.

A Petit fleur Tóth Zsolt Kerek Norbert előadásában. Ezzel indult a VII. Gyöngyösi Művészeti Hetek megnyitóünnepsége, jelezvén, hogy a következő nyolc hétben könnyed szórakozás vár azokra, akik a programokra ellátogatnak. A költészet napján a kávéházi szegleten B. Pintér Mária, a GYÖNGYÖK igazgatója köszöntötte a megjelenteket, kiemelve hogy sokszor észre sem vesszük, hogy a művészetek mennyire mindennapjaink részét képezik.

A lélek kisimítását szolgálta Zilai Györgyi és Kerek Norbert műsora is. A művészeti heteket megnyitó Molnár Pál újságíró pedig a költészet napján egy gyöngyösi költőtől, Zalár Józseftől idézett, utalva arra, hogy az irodalom ennek a városnak a kultúrájában mindig kiemelt szerepet játszott.

Most azonban kapott irodalmat is a közönség. Tóth Péter és Bődi Szabolcs Radnóti Miklós verseiből összeállított versszínházi előadását láthatták a nyitónapon. A Művészeti Hetekkel együtt nyílt meg Madaras László festő- és grafikusművész kiállítása is, a Berze Nagy János Gimnázium tanulóiból álló Muzsikus Céh Vegyeskar közreműködésével.

Este a Győri Balett első gyöngyösi vendégszereplését láthatta a közönség. Õk Kodály művészete előtt tisztelegtek rendhagyó műsorukkal. A következő hetekben digiráma bemutatóval, fotókiállítással, operettel, Zorán koncerttel, valamint a Bányavirág című színmű bemutatójával várják majd a közönséget Mátra Művelődési Központban.


Tovább az archívumra