Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kertészkedtek az ovisok a Föld Napján

Kertészkedtek az ovisok a Föld Napján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Föld napja alkalmából növényeket ültettek a Dobó úti óvodában. Az óvónők és szülők célja az volt, hogy a kerti munka segítségével közelebb kerüljenek a természethez a gyerekek. A Föld napját Magyarországon 1990 óta ünneplik.

Virágokat ültettek a Dobó úti óvodások a Föld Napja alkalmából. Ezzel a nappal a környezetvédelem fontosságára szerették volna felhívni a kicsik figyelmét, emellett pedig alkalmat biztosítottak az óvónők arra is, hogy megismerkedjenek a növényekkel, valamint a kerti munkákkal.

Beszéné Gábor Judit óvónő elmondta: „Régóta hagyomány már óvodánkban, hogy szépítjük, ápoljuk, óvjuk az udvart, a Föld napját különösen kiemeljük és néhány éve már a virágoztatás is elkezdődött, nem csak a faültetés. Tavaly a szülőktől kaptunk virágokat, idén pedig a TÁMOP pályázat keretében kaptuk a növényeket.”

Testközelben tapasztalhatták meg a gyerekek, hogy milyen az, ha megfogják a földet, az ásót és elültetnek egy növényt, majd gondozzák, locsolják azt.

– Szerintem hatalmas segítség, mert így életközelben tapasztalják meg azt, hogy a földdel, a virágokkal, a természettel hogy lehet kapcsolatba kerülni, ugyanis a legtöbbjük sajnos egy tömbházban egy kis erkéllyel rendelkeznek. Nem igazán találkoznak olyan hellyel, ahol növényeket lehet gondozni. – mondta Kovácsné Laczkó Lívia.

A Föld Napját első ízben 1970. március 21-én ünnepelték meg Amerikában, ma már 175 országban ünneplik. Magyarországon 1990 óta rendezik meg.


Tovább az archívumra