Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ellenőriz húsvét előtt a fogyasztóvédelem

Ellenőriz húsvét előtt a fogyasztóvédelem

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Javában tartanak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által megkezdett húsvéti ellenőrzések. Árfelszámítás, megfelelő értékesítés, minőség – főként ezeket vizsgálják a napokban. Érdemes odafigyelni, hogy mit vásárolunk, az ellenőrzések még 2 napig tartanak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az idén is fokozott húsvéti ellenőrzést tart, amelyet már a múlt héten elkezdtek.

– Az ellenőrzések célja elsősorban az árfeltüntetés, árfelszámítás vizsgálata, valamint a vásárlói megkárosítások és megtévesztések kiszűrése, ami jellemző ezekben az időszakokban: az akciók megvalósulás, illetve meg nem valósulása. – mondta Lánchidi Csilla a Heves Megyei Kormányhivatal, Fogyasztóvédelmi Felügyelőség , felügyelőségvezetője.

Egy gyöngyösi hipermarketben jártunk. Csokinyuszi, tojás, sonka, szezonális ajándékcsomagok – ne csak az árát nézzük meg ilyenkor, hanem a szavatosságát és a minőségét is – hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi hatóság.

– Figyelmet kell, hogy fordítsanak a vásárlók arra is, hogy lejárt minőség megőrzési idejű termékeket ne vásároljanak, tehát a lejárt fogyaszthatósági, vagy minőség megőrzési idejű élelmiszerek forgalmazását tapasztalják, abban az esetben ne vásárolják meg ezeket a termékeket. – tette hozzá Lánchidi Csilla.

Az ellenőrök az elmúlt években kisebb árfeltüntetési szabálytalanságokkal, hiányosságokkal találkoztak a különböző üzletekben. Általánosságban azonban elmondható, hogy halmozott, súlyos jogsértést nem tapasztaltak – hangsúlyozta Lánchidi Csilla felügyelőségvezető.


Tovább az archívumra