Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Középiskolások napja

Középiskolások napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megrendezték a Városi Diáknapot Gyöngyösön, valamint a hagyományokhoz híven elismerték a tehetséges fiatalokat. Adásunkkal egy időben, este fáklyás felvonulással búcsúznak a diákok gyöngyöstől.

„Az érték, a tehetség és a siker szorosan összekapcsolódó fogalmak.” – hangsúlyozta Réthy Béla alpolgármester a Városi Diáknap ünnepélyes megnyitóján, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is kitüntették a fiatalokat a Gyöngyösi Fiatalok a Sportért, Művészetekért és Tudásért díjjal.

Bozsik Gábor Bence kapta elsőként az elismerést a tudományokban elért sikereiért. A fiú, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium komplex természettudományok szakos tanulója.

A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért díjat idén Németh Zsuzsa Kapta, aki jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanulója.

Nem volt kérdés, hogy a Gyöngyösi Fiatalok a Sportért elismerést ki kapja. A posztumusz kitüntetést Kiss Péter hegymászónak adományozta a város képviselő-testülete. A tavaly májusban elhunyt hegymászó elismerését szülei vehették át.

Az Ifjúsági és Sportbizottság néhány évvel ezelőtt pályázatot hirdetett „Tanulj, javíts, nyerj!” címmel, e szerint az osztályátlagát legnagyobb mértékben javító általános iskolai és középiskolai osztály elnyeri a „Gyöngyös Legszorgalmasabb Általános Iskolai/ Középiskolai Osztálya” címet. Idén az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola 8.b osztálya, valamint a Berze Nagy János Gimnázium 12.b osztálya nyert.

A díjátadó után többek között gyerekműsorokkal, koncertekkel, falmászással várták a diákokat a Művelődési Központban.


Tovább az archívumra