Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öt polgármester-jelölt

Öt polgármester-jelölt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ötre bővült az önkormányzati választáson induló szervezetek száma Gyöngyösön. Kedden a Civilek Gyöngyösért Egyesület is bemutatta jelöltjeit. A polgármesteri székért a jelenlegi alpolgármester, Bozsik István indul.

Nem csak a sajtó képviselőit, hanem a lakosságot is várta választási bemutatkozójára a Civilek Gyöngyösért Egyesület, amelynek jelenleg két tagja ül a képviselőtestületben: Dr. Pap Zoltán ismét a jelöltek között szerepel, míg Bozsik István alpolgármester a városvezetői pozícióért száll harcba egy élő és élhető város ígéretével.

– Mi egy élő és élhető várost szeretnénk. Élő várost, mert ha valaki kint jár az utcán hétvégén, azt látja, hogy nem igazán van élet. És élhetőt azért, mert a köztisztaság, a közbiztonság és mindenféle olyan dolog, ami a megélhetést és a mindennapok biztonságát szolgálja, nagyon fontos mindenki számára, aki a városban él – mondta Bozsik István.

Bozsik István a kettes számú választókörzetben képviselőjelöltként is indul, ahol a Jobbik polgármesterjelöltjével, Kévés Tamással is meg kell küzdenie. A jelöltek között egyébként többen is vannak, akik négy éve is indultak a civilek színeiben, például Láng József, aki szerint a város jövőjét azokra a fiatalokra kell építeni, akik most külföldön próbálnak boldogulni.

– Ahhoz, hogy ők itt éljenek, ahhoz, hogy nekünk is majd támaszunk legyenek, ahhoz egy olyan víziót kell megalkotnunk, ami nem a mi víziónk, hanem az övék. Ha hazajönnek és hazahozzák azt a tudást, ismeretet és kapcsolatrendszert, amivel rendelkeznek, és a kapcsolatukon keresztül azt a működő tőkét, ami a helyi erőkkel kiegészülve ezt a víziót meg is tudja valósítani – mondta.

A civilek tíz jelöltje között négy nő van, Bozsik István azt mondta, azért, mert szerinte nagy szükség van a női gondolkodásmódra a politikában. A Civilek Gyöngyösért Egyesület színre lépésével ötre emelkedett a Gyöngyösön képviselő- és polgármester-jelöltet állító szervezetek száma.


Tovább az archívumra