Kezdőlap » Hírek - Aktuális » KDNP: van szervezet, van jelölt

KDNP: van szervezet, van jelölt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem volt egyeztetés a Fidesz és a KDNP helyi szervezetei között az önkormányzati jelöltállítás kapcsolatban – ezt állítja a kisebbik kormánypárt gyöngyösi elnöke, aki a lokálpatrióták színeiben indul októberben képviselőjelöltként.

Fehér Attila sajtótájékoztatóján azt mondta: a KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltje Réthy Béla, a lokálpatrióták jelöltje. Ezzel szemben a Fidesz helyi elnöke szerint a két párt országos pártszövetséget alkot, így az országban sehol sem állítanak egymással szemben jelölteket, így Gyöngyösön sem.

Ezek a Fidesz-KDNP gyöngyösi szórólapjai, amelyeken a pártszövetség helyi jelöltjeit mutatják be – a füzeteken jól látható a KDNP logó. A kisebbik kormánypárt gyöngyösi szervezetének elnöke azonban a Gyöngyösünkért Lokálpatrióták Egyesületének színeiben indul a kettes számú választókerületben. Fehér Attila sajtótájékoztatóján azt mondta: a két kormánypárt helyi szervezete nem egyeztetett egymással a közös indulásról. A KDNP gyöngyösi elnöke Réthy Bélát, a lokálpatrióták jelöltjét nevezte a párt polgármesterjelöltjének.

– Igenis van a KDNP-nek működő gyöngyösi szervezete, aminek polgármesterjelöltje is van, méghozzá Réthy Béla – hangsúlyozta.

Egyeztetés megyei szinten sem volt a két kormánypárt között – ezt telefonon mondta el kérdésünkre Bossányi László, a KDNP Heves megyei elnöke, aki megerősítette, hogy a gyöngyösi szervezet valóban működik.

A Fidesz gyöngyösi szervezetének elnöke közleményt küldött szerkesztőségünknek. Ebben Kiss Tivadar azt írja: a lokálpatrióták vádaskodással akarnak békétlenséget szítani Gyöngyösön. A közlemény szerint a Fidesz és a KDNP országos pártszövetséget alkot, és a két párt nem állít jelöltet egymással szemben sehol az országban.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője közben a napokban elismerte, hogy voltak feszültségek a jelöltállítás körül, de ezeket jól tudták kezelni.

Úgy tudjuk, a gyöngyösihez hasonló helyzet alakult ki Budapest negyedik kerületében is, ahol a KDNP-sek szintén egy civil szervezettel indulnak a választáson – ezt Harrach Péter egy rádióinterjúban egyedik esetnek nevezte.


Tovább az archívumra