Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Terítéken a helyi buszközlekedés

Terítéken a helyi buszközlekedés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Várhatóan a ciklus utolsó ülésén sem dönt majd érdemben a gyöngyösi képviselőtestület a helyi autóbusz-közlekedés működetéséről. Legutóbb tavasszal írt ki pályázatot az önkormányzat, az eredménytelen eljárás után pedig ideiglenes szerződést kötöttek a jelenlegi üzemeltetővel. Most újabb pályázat kiírásáról dönhetnének a képviselők, azonban a keddi Fórumban a frakcióvezetők úgy vélték: érdemi megoldást ez sem hozna.

Sokadszor tárgyal a helyi autóbuszközlekedésről csütörtöki ülésén a gyöngyösi képviselőtestület. A szolgáltatás működtetésére korábban kiírt pályázat eredménytelen volt, mert az arra érkezett egyetlen ajánlat a feladatra előirányzott összeg négyszereséről szólt. Azóta a korábbi feltételek mellett végzi a szolgáltatást az üzemeltető, most azonban újabb pályázat kiírásáról kellene dönteniük a képviselőknek, a frakcióvezetők szerint azonban ez sem hozna érdemi megoldást. Székács György, a polgári frakció vezetője szerint a járatokra külön-külön kellene pályázatot hirdetni, mert csak így alakulhatna ki verseny.

Hiesz György, az MSZP frakció vezetője szerint is csak ez hozhatna megoldást.

A csütörtöki ülésen néhány más témában is várható vita a keddi műsorban elhangzottak alapján. Például az alapítványi támogatások vagy a különböző, költségvetést érintő döntések ügyében sem értettek egyet az előterjesztésekkel a frakcióvezetők. A képviselő-testület ülését a Gyöngyösi Televízió csütörtökön élőben közvetíti.


Tovább az archívumra