Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tűzoltóságra látogattak a képviselőtestület tagjai

A tűzoltóságra látogattak a képviselőtestület tagjai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendkívüli bejáráson kiderült: a felszerelés és az elvégzett munka rendben van, de a tűzoltók munkáját a helyszűke és a belvárosi közlekedési problémák nehezítik. Mindezen túl még mindig jelentős a vaklármák és a téves riasztások száma.

Bár egyenruhát nem öltöttek, és a rúdon sem kellett lecsúszniuk, a gyöngyösi városatyák mégis kellő betekintést nyertek a tűzoltók mindennapjaiba. Verebélyi Antal parancsnok meghívására majd tucatnyi képviselő jelent meg a bejáráson. A statisztikák riasztó számai szerint 468 vonulásból 174 tűzeset volt, 178 pedig műszaki mentés. A kártípusok között a viharkár vezetett a 2006-os adatok alapján. A 29 vaklárma mellett téves riasztásból sem volt hiány: tavaly éppen félszáz ilyen hívás futott be.

A közlekedési problémák mellett az egység munkáját a helyszűke sem könnyíti meg. Elkelne egy új bázis – véli Verebélyi Antal.

Az új laktanyára még igencsak gyűjteni kell, de egy új magasból mentő eszköz beszerzése elkerülhetetlen – de nem elképzelhetetlen: a 160 millió forint értékű berendezésre 2005-ben közösen pályázott a fenntartó gyöngyösi önkormányzat és a tűzoltóság. Most zajlik a politikai lobbi, hamarosan kiderülhet, milyen eredménnyel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-05-17 )

Tovább az archívumra