Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Takarított a Jobbik

Takarított a Jobbik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal rendezte meg a Jobbik ifjúsági tagozata „Szedd és Tedd” elnevezéssel Országos szemétszedési akcióját. Az ország közel száz településén – köztük Gyöngyösön is – csatlakoztak az akcióhoz. A szemétszedésben a felnőtt szervezet, családok és gyerekek is segédkeztek.

Szedd a szemetet, tedd szebbé Hazádat! – ezzel a jelmondattal rendezett szemétszedési akciót a Jobbik Ifjúsági tagozata Gyöngyösön. A tavalyi megmozduláshoz képest idén több területet tudtak megtisztítani, a Nyolcvanas lakótelep mellett egy-egy kálváriaparti és mátrafüredi lakókörnyezetet is kitakarítottak.

– Nyilván nem tudjuk teljes Gyöngyös várost megtisztítani, hiszen ahhoz nem vagyunk elegen, de arra mindenképp jó, hogy figyelemfelkeltő akcióként és üzenetként megfogalmazni a város felé azt, hogy ha odafigyelünk és teszünk a saját környezetünk tisztaságáért, akkor jobbá, szebbé és élhetőbbé tudjuk tenni – mondta Bús Árpád Zsolt, a tagozat vezetője, képviselőjelölt.

A gyöngyösi akcióban a Jobbik elnöke, Vona Gábor is részt vett.

– Azt szokták mondani, hogy az az ember, akinek a környezete rendezetlen, piszkos, annak a lelke is rendezetlen és piszkos, és úgy gondolom, hogy ez nem csak magánszemélyekre igaz, hanem egy közösségre is. Mi azt szeretnénk, hogy Gyöngyös rendezett, tiszta város legyen – hangsúlyozta a pártelnök.

A fiatalok mellé a felnőtt szervezet is beszállt, családok és gyerekek is segítettek a szemétszedésben.

– Nagyon örülök, hogy a Jobbik alapszervezete, mint alapszervezeti vezetés, csatlakozhattunk ehhez az akcióhoz. Azt gondolom, hogy minden olyan akcióhoz, akár takarítás, akár szemétszedés, játszótér felújítás, de akár egészségnap – mi nagyon szívesen veszünk részt benne. Én úgy gondolom, hogy van egyfajta közösségformáló jellege is ennek a város tekintetében – sorolta Kévés Tamás, a párt polgármesterjelöltje.

A három helyszínen közel 4 köbméter szemetet tudtak összeszedni a szervezők.


Tovább az archívumra