Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Távozó és maradó polgármesterek

Távozó és maradó polgármesterek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Valamennyi településen zajlik az átadás-átvétel folyamata a vasárnapi önkormányzati választás után. A szavazás után vegyes a kép: vannak évtizedek után távozók, és olyanok is, akik újrázni tudtak, és még öt évig vezethetik a települést.

A Fidesz-KDNP szimbolikus győzelemnek tartja gyöngyöspatai jelöltje, Hevér Lászlóné győzelmét, aki a 2011-ben megválasztott, jobbikos Juhász Oszkárt váltja az időközben várossá vált település élén. Új polgármestert választottak a nagyrédeiek is. A Fidesz korábbi választókerületi elnöke, országgyűlési képviselője, Balázs József több mint húsz év után távozik székéből. Az új településvezető, a függetlenként indult Siposné Fodor Judit azt mondja: élhető települést szeretne teremteni.

– Az elsődleges célunk, és ezt már a kampány során is elmondtuk, hogy mi egy élhető Nagyrédét szeretnénk. Egy olyan Nagyrédét szeretnénk, ahol minden nagyrédei otthon van, jól érzi magát. Szeretnénk, ha egy erős közösség alakulna újra, mert ez ránk jellemző volt, a közösség összetartozása. – tette hozzá Nagyréde új polgármestere.

A változásra szavaztak a gyöngyössolymosiak is, a települést a Fidesz-KDNP színeiben eddig vezető Szolcsák Gyulát a szavazatok több mint ötven százalékának begyűjtésével utasította maga mögé a független Nyilasné Nádudvari Zsuzsanna, Gyöngyöshalászon pedig a négy évvel ezelőtt jobbikos támogatással megválasztott Szabó Ferencet a függetlenként indult Pásztor János váltotta. Vannak azonban olyan települések is, ahol a korábbi polgármester hosszabbítani tudott, Abasáron Lénártné Benei Anikó újabb öt évre kapott bizalmat. A függetlenként indult régi-új településvezető a ciklusban szeretné, ha Abasár városi rangra emelkedne.

– A csapadékvíz-elvezetés, a járdaépítés, az új településközpont létrehozás és az ivóvíz sorsának rendezése mellett az egyik legfontosabb feladat az, hogy Abasár várossá váljon. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó.

Az ismétlők között van Nagy Károly, Gyöngyöstarján polgármestere és Gyöngyösoroszi településvezetője, Vernyihel Lívia is. A megválasztott polgármesterek a napokban veszik át megbízóleveleiket.


Tovább az archívumra