Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jobbikkal tárgyal a polgármester

A Jobbikkal tárgyal a polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hivatalosan is visszautasította az együttműködést a baloldali városvezetéssel a Fidesz-KDNP. Hiesz György polgármester ma azt mondta: szomorúnak tartja a Fidesz döntését, de bízik benne, hogy a Jobbikkal megtalálja a közös hangot, és ha nem is koalíciós formában, de együtt tudnak működni a város érdekében.

Tatár László 2008 után másodszor fordított hátat a városnak – fogalmazott első polgármesterként tartott sajtótájékoztatóján Hiesz György. A baloldali városvezető azt mondta: a Fidesszel tegnap este hivatalosan is véget értek a koalíciós egyeztetések, miután a kormányzópárt visszautasította az együttműködés lehetőségét.

– Én ezt rendkívül szomorúnak tartom, hiszen a választók nem erre adtak felhatalmazást, inkább arra, hogy a város érdekében működjünk együtt, fogjunk össze. Tegnap ez a válasz megérkezett, tehát velük a tárgyalásokat nem tudjuk folytatni. De hozzá teszem, bármikor van visszaút, ha a kormányzópárt úgy gondolja, hogy szeretne részt venni a város vezetésében, mindig nyitva lesz az út. – mondta el a polgármester.

Hiesz György azt mondta: most a képviselőtestületbe jutott harmadik erővel, a hat képviselővel rendelkező Jobbikkal kezdett tárgyalásokba, és bízik benne, hogy ezek az egyeztetések eredményesen zárulnak majd.

– Én azt gondolom, hogy születhet megállapodás, ügyek mentén, konkrét napirendek elfogadása kapcsán biztos, hogy valamilyen szintű együttműködésre törekszünk. – tette hozzá Hiesz György.

A polgármester abban bízik, minél hamarabb sikerül a testület működőképességét megteremteni, hiszen sok ügyben már döntéseket kellene hozni. Hiesz György azt mondta: a lemondás lehetősége nem fordult meg a fejében, és az időközi választásokat sem tartja jó megoldásnak, hiszen azzal a város anyagilag is rendkívül sokat veszítene.


Tovább az archívumra