Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felnőttek játszótere

Felnőttek játszótere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepélyes keretek között átadták Gyöngyös első igazi felnőtt játszóterét. A Városszépítő és –védő Egyesület 2013 végén megnyert TÁMOP-os pályázatának eredményeként megvalósult játszótér első sorban a Mátrai úti Lakótelep közösségét boldogítja majd. A „városvédelem a lakóközösség bevonásával” című projekt célja ugyanis az volt, hogy a lakótelepiek valódi közösséggé válását elősegítse.

Nem a felnőttek, hanem a gyerekek voltak azok, akik elsőként – már az átadás előtt – birtokba vették Gyöngyös új felnőtt játszóterét a Mátrai úti Lakótelepen. Ez az első kifejezetten ilyen céllal létesült játszótér a városban, s az első, melyet egy egyesület hozott létre TÁMOP-os pályázat segítségével. A Gyöngyösi Városszépítő és –védő Egyesület nevében Báryné Gál Edit köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy most nem egy régit óvnak, hanem egy új dolgot adnak át egy egész lakótelepnek.

– Reménykedünk abban, hogy elindítunk itt valamit. Elindítunk itt egy közösségi életet akár ezzel is, akár a most már lassan egy éve működő LISZI-vel. Tehát elindul egy közösségi élet és akkor ez a közösség majd saját maga is fejleszti tovább a környezetét, és akár ezt a játszóteret is. – mondta Gál Edit.

A Rice Show Dance csoport fiataljai mutatták be az új eszközök használatát, aztán hamarosan már a 80 felettiek igazolták, hogy az ilyenfajta testmozgást az idősebbek is elkezdhetik.

Az is gyorsan kiderült, hogy a játszótér a politikusok körében is népszerű lesz. Vona Gábor már most bebizonyíthatta, hogy jó erőben van, Hiesz György és Kévés Tamás pedig kipróbálhatta a viták kezelésének egy újabb módját.

A város frissen megválasztott polgármestere azt mondja, jó lenne, ha 1-2 év múlva is ilyen állapotban lenne a játszótér.

– Sajnos eljött az az idő, amikor őrizni kell, védeni kell ezeket az értékeket. Pedig ennek pont az lenne az értelme, hogy bárki bármikor használhassa. Éjszaka, hajnalban, futás után, lejön egy vacsora után. Kondizik. Az ötlet is nagyon jó, ugye Gyöngyösön 1-2 helyen van ilyen, de kevés számú, és most új elemek is megjelentek, jó lenne megőrizni sokáig ezt. – tette hozzá Hiesz György.

A városszépítők szerint nem lesz gond. A játszóteret 5 évig nekik kell karban tartaniuk, addig nem is adhatják át a városnak. Utána viszont már a lakótelepiekre hárul a feladat.

– Bízunk benne, hogy magáénak fogja érezni a lakótelep és figyel rá. A telepítésnél is az volt az egyik szempont, hogy nagyon sok helyről ide lehet látni, tehát állandóan megfigyelés alatt lehet tartani. – nyilatkozta Németi László a Gyöngyösi Városszépítő és -védő Egyesület titkára.

A felnőtt játszótéren elhelyezett négy eszköz telepítése 1 millió forintból valósult meg. A városszépítők azt szeretnék, ha a lakótelepiek akár pályázatok segítségével újabb eszközökkel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság