Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Székács: legyen példa

Székács: legyen példa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Székács György szerint bár nem lesz könnyű, meg lehet teremteni a békés együttműködés feltételeit a többség nélküli gyöngyösi képviselő-testületben. A Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület ügyvezetője csalódott a választási eredmény miatt, és megismételte: nem igaz, hogy a Fidesz miattuk veszített Gyöngyösön.

Székács György volt a gyöngyösi képviselő-testület legrégebbi tagja, 1990 óta megszakítás nélkül tagja volt a grémiumnak. A Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület színeiben indulva azonban most nem jutott be a testületbe. Székács György azt mondta: csalódottak a választási eredmény miatt, azonban tudomásul veszik a szavazók döntését. A lokálpatrióták ügyvezetője azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz őket okolja a vártnál gyengébb szereplésért, azt mondta: ténykérdés, hogy megosztották a jobboldali szavazókat, de szerinte nem ez az oka a Fidesz gyengébb szereplésének, ráadásul – mint az ügyvezető elmondta – ők többször is keresték a közös indulás lehetőségét a kormánypárttal.

– Június 16-án hívtam telefonon és beszéltem személyesen Tatár Lászlóval és felajánlottam személyi feltételek nélkül az együttműködésünket. Õ határozottan elhárította ezt, és úgy fogalmazott, hogy saját csapattal indulnak, nem kívánnak együttműködni. Ez természetesen szíve joga minden jelölő szervezetnek, csak akkor nincs politikai és erkölcsi alapja arra panaszkodni, hogy mi megosztottuk a jobboldalt, és miattunk nem nyertek – szögezte le a lokálpatrióták vezetője.

Székács György a testületben kialakult patthelyzettel kapcsolatban azt mondta: bízik benne, hogy sikerül a pártérdekeket a város érdeke mögé sorolni. Szerinte az elmúlt négy év példáját kellene követni.

– Arra mutattunk talán példát a mostani testületnek, hogy lehet ezt a várost vezetni együttműködve, nem pedig konfrontálódva. Én ezt feltétlen értéknek tartom. Úgy látom, hogy kényszerből is a polgármester úr, Hiesz György is ennek mentén próbálja megszervezni a hatékony munkát. Én kívánom neki, hogy sikerüljön – fogalmazott.

Székács György a jövővel kapcsolatban azt mondta: a lokálpatrióták a következő öt évben is aktívan szeretnének működni, és véleményt formálnak a város fontos ügyeivel kapcsolatban. Ahogy a volt képviselő fogalmazott: az önkormányzaton is kívül is van élet, de ez nem jelenti azt, hogy öt év múlva nem indulnak majd el ismét a választáson.


Tovább az archívumra