Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megalakultak a helyi nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületei. A Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat immár a harmadik, a Roma Nezetiségi Önkormányzat pedig a hatodik ciklusát kezdi meg. Mindkét önkormányzatot új elnök vezeti. Az alakuló ülésen megválasztották az elnökhelyetteseket is, a képviselők pedig esküt tettek.

Kézfeltartással jelezték szándékukat a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületének tagjai, amikor elnököt, elnökhelyettest, és a Kulturális Bizottság elnökét választották meg.

A nemzetiségi önkormányzatot a következő öt évben Farkas János vezeti. Elnökhelyettesnek Veres Ferencet választották, a Kulturális Bizottság elnökének pedig Farkas Jánosnét javasolták a képviselők.

Ezután következett az eskütétel, majd Dr. Antal György, a helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 12-i nemzetiségi önkormányzati választás pontos eredményeit.

A jogszabály változás értelmében 4 főről három főre csökkent a megválasztható képviselők száma. A Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat testületébe a szavazatok alapján Farkas János, Farkas Jánosné valamint Veres Ferenc került be. Az alakuló ülésen eldőlt: tiszteletdíjat nem kívánnak a képviselők felvenni, a Kulturális Bizottság pedig ebben a ciklusban is tovább fog működni. Farkas János, az önkormányzat elnöke azt mondja: a következő évek legfontosabb feladata, hogy sikeresen működjön az önkormányzat.

Ezen a napon sor került a Roma Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülésére is, immár hatodik alkalommal. A napirendi pontok hasonlóképpen alakultak, mint a Ruszin önkormányzat ülésén, itt is megválasztották a vezetőket, lezajlott az eskütétel és a tiszteletdíjak megállapítása. A Roma Nezetiségi Önkormányzat új elnöke Ivanics Sándor, elnökhelyettese pedig Vidák Gábor lett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság