Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adományból újult meg az iskola

Adományból újult meg az iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a teljesen megújult Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt és Szakiskolát. A munkálatok július végén kezdődtek, az idei tanévet pedig már a felújított intézményben kezdhették meg a diákok. A falakat átfestették, kicserélték a padlókat, és új termekkel is bővült az intézmény, ahol jelenleg 115 tanuló tölti a mindennapjait.

Az intézmény teljes körű felújításon esett át, kicserélték a világítótesteket, a tornaterem új öltözőket kapott, a falakat átfestették, de új tantermekkel is bővült az értelmi fogyatékos gyerekek tanítását végző iskola

-A két tanteremre nagyon nagy szükség volt, mert egy új feladatot kapott az intézmény, a súlyosan fogyatékos kisgyermekeknek a fejlesztő nevelés oktatását kellett elindítani, ami két csoportban történt meg, de nem állt rendelkezésünkre megfelelő számú helyiség – mondta el az intézményvezető.

A régóta várt felújítás a tervek szerint zajlott, szeptemberben már a megújult intézményben nyitották meg a tanévet, ekkor lett egyébként 30 éves az iskola.

A munkálatok szülők és vállalkozók adományaiból valósultak meg.

Az új termeknek és felszereléseknek nem csak a diákok, hanem a nevelők is nagyon örültek. Az igazgató azt is elmondta, hogy a felújításra már régóta vártak, hiszen az épületek már nagyon leromlott állapotban voltak.


Az Aktuális napi hírei (2014-10-27 )

Tovább az archívumra