Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok egyeztetés árán…

Sok egyeztetés árán…

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár az álláspontok közeledtek, továbbra sincs egyetértés az alpolgármester kérdésében a gyöngyösi képviselő-testület frakciói között – derült ki a keddi Fórumból, amelyben a polgármester és a két ellenzéki frakció vezetője volt a vendégünk.

Kétszeri nekifutásra sem választott alpolgármestert a gyöngyösi képviselő-testület. Hiesz György polgármester Dr. Végh Attilát jelölte a posztra, a Fidesz-KDNP és a Jobbik frakció azonban nem szavazott. Kévés Tamás jobbikos frakcióvezető a keddi Fórumban hangsúlyozta: nem Végh Attila személyével van bajuk, de csak azt tartják elfogadhatónak, ha a Fidesz és a Jobbik is adna egy-egy alpolgármestert. Szerinte ez lenne a garancia arra, hogy ne legyen pártpolitikai csatározások színtere Gyöngyös.

Az elképzelés azonban úgy tűnik, a Fidesz ellenállásán megbukik, mivel a Fidesz-KDNP frakció nem tartja elfogadhatónak ezt a javaslatot sem.

Hiesz György mindkét frakció javaslatát elfogadhatatlannak nevezte, és hangsúlyozta: alpolgármester hiányában törvénysértő módon működik a testület, ráadásul nincs senki, aki a polgármestert helyettesíteni tudná. A polgármester ezért bízik abban, hogy előbb-utóbb egyezségre jutnak majd.

– Én nagyon remélem, hogy el tudunk ebbe az irányba menni. Vannak egyeztetések, frakcióvezetőkkel folyamatosan egyeztetjük a testületi anyagokat. Beszéltünk az alpolgármester kérdéséről is, tudom, hogy a háttérben mindenki mindenkivel tárgyal, végeredmény egyelőre nincs, remélem, hamarosan egy megoldási javaslattal tudunk majd előjönni – ecsetelte.

Abban a három politikus egyetértett, hogy az alpolgármester-választás kivételével valamennyi fontos ügyben dönteni tudott a testület, így a város ha sok egyeztetés árán is, de működőképes.


Tovább az archívumra