Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi előzetes

Adventi előzetes

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Színes és tartalmas programokkal készül az adventre és a karácsonyra Gyöngyös. Az ünnepi programsorozatot az önkormányzat civil közreműködőkkel együtt rendezi. Ismét lesz műjégpálya, ezúttal a mamutfenyő és Szent István szobor nélkül, fellép a Benkó Dixiland és a Kijev City balett, de lesz adománygyűjtés és karácsonyi vásár is.

Gyertyagyújtással kezdődik az idei adventi programsorozat és onnantól szinte folyamatosan lesznek programok karácsonyig- mondta el Hiesz György az ünnepi rendezvénysorozattal kapcsolatban. Az önkormányzat idén civil szervezetekkel együttműködve rendezi az adventi heteket.

– Visszatérünk ahhoz az első adventi szervezéshez, amit még a kétezres évek végén helyi vállalkozókkal készítettünk elő. Most is egy vállalkozással, az MRM Grouppal közösen végezzük. Õk a belváros téren rendezik a gyűjtést szegényeknek, gyerekeknek, rászorulóknak és aztán kulturális programok lesznek. A zöme a programoknak a Fő téren fog lezajlani – mondta.

Idén is lesz élő betlehem és karácsonyi vásár, de kulturális programokkal is várják az érdeklődőket- monda el Pintér Mária, a Gyöngyök igazgatója. Önálló esttel lép fel Eperjes Károly színművész, a sportcsarnokban pedig a Benkó Dixieland Band ad nagy koncertet.

– Benkó Sándor karácsonyi miséjét fogjuk hallani. És ami kuriózum és a kórusainknak megint egy nagy megtiszteltetés, hogy ismét egy nagy színvonalú zenekarral léphet föl, egy nyíregyházi kórussal együtt. És azt hiszem, hogy az sem fordul elő minden évben, hogy a Kijev City Balett lépjen fel a művelődési ház színpadán – sorolta.

Ezek még a tavalyi képek, de decemberben ismét megnyílik a műjégpálya, ám ezúttal úgy helyezik el, hogy a korcsolyázókat nem fogja zavarni sem fenyőfa sem a szobor, és még újdonsággal is várják az érdeklődőket- ezt már Kósa László tette hozzá.

– Egyrészt a 600 négyzetméteres felületet teljes egészében sikerül szabaddá tenni és a korcsolyázók számára átadni illetve egy 50 négyzetméteres nyelvvel kerülne ez kiegészítésre, ami az abszolút kezdő és nem titkoltan az óvodások és kisgyerekek számára nyújtana olyan élményt, ami alapján ők megízlelhetnék e kiváló sportnak minden kedvező hatását – mondta.

A műjégpálya egészen február elejéig várja a korcsolyázni vágyókat, a belváros téren pedig december 24-ig gyűjtenek adományokat a rászorulók részére. Az adventi programsorozat részletes leírását megtalálják a Gyöngyös.hu internetes oldalon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság