Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katasztrófahelyzet a Mátrában

Katasztrófahelyzet a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elzárt települések, áramkimaradások, lezárt útszakaszok. Sok gondot okozott a kritikus időjárás a Mátrában.

A katasztrófavédelem szakemberei folyamatosan dolgoztak az utakon, Mátrafürednél pedig órákig nem juthattak tovább az autósok. A rendőrök csak azokat engedték tovább, akik munkába igyekeztek, több útszakaszt pedig teljesen le kellett zárni.

Rendőrautó jelzi az útzárat Mátraházán, ez az autó is kénytelen volt visszafordulni. A jegesedés miatt faágak dőltek az úttestre, több településre nem lehetett eljutni. Az első bejelentések tegnap délután érkeztek a katasztrófavédelem ügyeletére, ma kora délutánig több mint 70 esetben kellett beavatkozniuk az egyenruhásoknak.

A katasztrófavédők időnként életveszélyes körülmények között dolgoztak, ezért hajnalban fel is kellett függeszteni a munkát, amit reggel folytattak. Az erdő olyan veszélyes, hogy az utakra még a favágókat sem engedték be. 5-10 percenként törnek le újabb ágak.

Tegnap éjszaka tizennégy úton rekedt embert mentettek az egységek, hét embert a Mátrai Állami Gyógyintézetben helyeztek el.

Ezeket a képeket már a legnagyobb közösségi oldalon találtuk, a legveszélyesebb területekre stábunkat sem engedték be. Szemtanuk elmondása szerint folyamatosan hallani az erdőben a letörő faágak ropogását..

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő néhány napban már nem várható számottevő csapadék, viszont továbbra is lehet fakidőlésekre számítani. A közút tájékoztatása szerint szélsőséges esetben a fákon akár egy tonnát meghaladó jégréteg is kialakulhat. A további esetleges útlezárásokról az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni.


Tovább az archívumra