Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adománygyűjtés

Adománygyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal csatlakoztak gyöngyösiek az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtéséhez. Egy orvosi műszereket gyártó cég és a gyöngyösi kézilabda csapat önkéntesei gyűjtötték két napig az adományokat egy nagyáruházban. Idén több mint 1800 kg tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni.

Ezek a dobozok már megteltek. Liszt, étolaj, tészta és rizs is van bennük. Segélycsomagokhoz gyűjtöttek tartós élelmiszereket egy gyöngyösi orvosi műszereket gyártó cég dolgozói, valamint a gyöngyösi kézilabdacsapat tagjai hétvégén. A gyöngyösi csapat második alkalommal csatlakozott az Élelmiszerbank országos akciójához. Az önkéntesek két napig gyűjtötték az adományokat.

– Tegnap 3 órától este 8-ig gyűjtöttünk tartós élelmiszereket, amit mi közvetlenül fogunk eljuttatni a Gyöngyös környékén élő rászoruló családoknak és gyermekeknek még a karácsony előtt. Ez elvárása az Élelmiszerbanknak, hogy minden most az országos kampány keretein belül gyűjtött élelmiszer eljusson még karácsony előtt a családokhoz, a rászorulókhoz – mondta Dobos Erika, a B. Braunk Medical Kft. önkéntese.

A gyűjtésben idén is segítettek a gyöngyösi B.Braun Kézilabdacsapat tagjai is.

Az önkéntesek már a gyűjtés első napján érezték, hogy túl lehet szárnyalni az elmúlt év eredményét. A kézilabdások azt is tapasztalták, hogy idén nőtt az adakozási kedv.

Szinte percenként érkezett egy-két csomag élelmiszer az adománygyűjtő pontra. A legtöbben karácsony előtt döntenek úgy, hogy megpróbálnak valamilyen módon segíteni a rászorulóknak.

Az adománygyűjtésen több mint 1800 kg tartós élelmiszer gyűlt össze.


Tovább az archívumra