Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vidróczki-gála

Vidróczki-gála

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az advent kezdetének egyik csalhatatlan jele, hogy egymást követik az ünnepkörhöz kapcsolódó gálaműsorok. A sort idén a Vidrócki Néptánc Együttes kezdte, akik évadzáró műsorukban egy az együttes által eddig soha nem játszott parádi betlehemest is bemutattak.

Az adventi gála hagyomány szerint a Vidróczki Néptánegyüttesnek és a Vidróczki Alapfokú Művészeti Iskolának egyaránt évadzáró gálája volt. A kicsik és a nagyok egyaránt hónapok óta készültek erre a napra. Már a nyitókép és a színpadi világítás is az adventet idézte.

Az adventi Vidróczki gála szokás szerint számadás is egyben. Az év folyamán tanult új koreográfiákat ilyenkor mutatják be először. Most a műsor első részében főként erdélyi táncokat adtak elő.

A kicsik által eljátszott parádi betlehemes igazi kuriózumnak számít. Ombódi András Istvánffy Gyula 70 évvel ezelőtt megjelent könyvében talált rá, s most adták elő először. A műsor második részét a Hagyományok Házába készült, s ott idén nagy sikerrel bemutatott Határtalan Palócország című műsorukból állították össze. Az együttes vezetője szerint az ottani siker és a minősítőn elért jó eredmény is bizakodással töltheti el őket.

A Vidróczki Néptáncegyüttes mára már nagyüzemmé vált, közel 100 gyereket foglalkoztatnak a gyerekcsoportjaikban, s a felnőtt csoport létszáma is 50 fölött van. Erre támaszkodva jó néhány évig szeretnék még a gyöngyösi és Gyöngyös környéki közönséget minél többször kiszolgálni. 8-10 évvel ezelőtt még évi 70-80 fellépésük volt. Ez az utóbbi években jelentősen csökkent, ám most kezdik ismét ezt a számot megközelíteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor