Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vadászterem a Kaszinóban

Vadászterem a Kaszinóban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több millió forint értékű vadásztrófea-gyűjteményt kapott ajándékba a Mátra Honvéd Kaszinó. Az adománynak különösen örültek, mert az évtizedek óta vadászszobának nevezett helyiségükben már hosszabb ideje semmilyen, a vadászatra emlékeztető elem nem volt. A trófeákkal feldíszített termet most újból felavatták.

A trófeagyűjteményt Márkus János ajándékba adta a Kaszinónak. Az intézmény pedig örömmel fogadta a felajánlást, mivel több mint két évtizede, azóta, hogy Kerékgyártó Béla egykori laktanyaparancsnok elvitte innen a trófeáit, a helyiség csak nevében volt vadászterem.

Márkus János azt mondja, otthonában már mozdulni sem lehetett a sok agancstól és egyéb trófeától. Mivel 72 éves, és se a lánya se a fia nem tartott rájuk igényt, úgy döntött, itt lesz a legjobb helye a gyűjteménynek, közte a 229 pontos nagyaranyérmes trófeának is. Az adományozó azt szeretné, ha nem csak küllemében emlékeztetne ez a helyiség a vadászatra, hanem funkciójában is. Ezért szívesen indítana e falak között egy vadászklubot.

Ez a terve a Kaszinó vezetésének szándékaival is találkozik, így amennyiben összejön annyi jelentkező, hogy elindítsák a vadászklubot, rendszeressé válhatnak az alkalmak.


Tovább az archívumra