Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tüntetés Gyöngyösön

Tüntetés Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület is kormányellenes tüntetést tartott tegnap este a Barátok terén. A budapesti Nádor téri demonstrációval szolidaritást vállaló megmozduláson a szervezők a kormány politikai döntéseit és gazdasági intézkedéseit bírálták. Nagy Róbert az egyesület elnöke szerint bőven van ok a tüntetések folytatására.

A korrupciós botrányok, az Unióval szembeforduló politika és a rossz gazdasági döntések ellen tüntetett a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület. Az országos demonstrációkhoz hasonlóan Nagy Róbert az egyesület elnöke is úgy érzi, ma Magyarországon rossz irányba haladnak a dolgok.

– Ami itt van jelenleg Magyarországon, ez rossz irányba megy. Elsősorban azért, mert amíg a kormánypropaganda azt hangsúlyozza, hogy minden rendben, a gazdaság pörög, csodálatos béke és jólét van, egyre több ismerősünk számol be arról, hogy el akar távozni nyugatra, mert nem tudja fizetni az albérletet, devizahitelt, egyre több embert látunk, aki csúszik le, szegényedik el – fogalmazott.

A demonstráción felszólalt Varnyú Richárd és Béres Tibor is, akik hangsúlyozták, hogy többek között a vasárnapi nyitva tartás jövő márciusi megszűnésével nem dönthetnek az emberek szabadon saját sorsukról. Szerintük ez a lépés is egyike a demokrácia megsértésének.

– Ennek a valaminek, ami itt van, ami kicsit a diktatúra előtt van, de már jócskán a demokrácia után, ennek meg kell szűnnie. El kell tűnnie, el kell takarodnia. Nem erre kaptak hatalmat, valamikor 92-95 táján itt tévesztett a magyar demokrácia utat. Azóta ez egy folyamatos lejtmenet. Egyre rosszabb és egyre rosszabb – mondta Béres Tibor.

Nagy Róbert hangsúlyozta, hogy a stadionépítések helyett inkább a megnyirbált szociális juttatásokra kellene költeni a kormánynak, a magyarországi sajtó helyzetét pedig úgy látja, hogy azt a kormányközeli médiumok uralják.

A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy bőven van még ok folytatni a demonstrációkat, addig amíg a magyarországi szegénység nő, a politikusokhoz közel álló körök pedig folyamatosan gazdagodnak.


Tovább az archívumra