Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Áldatlan állapotok – bejáráson a képviselők

Áldatlan állapotok – bejáráson a képviselők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Helyszínbejárást tartott a gyöngyösi képviselő-testület a Zsellérközben és az Észak-nyugati városrészen.

A cél az volt, hogy a képviselők saját szemükkel lássák az itteni állapotokat, és közös gondolkodásba kezdjenek a problémák megoldása érdekében. Hiesz György polgármester szerint uniós és egyéb pályázati lehetőségeket is keresnek, de az önkormányzatnak saját forrásából is fejleszteni kell a területet.

Megsaccolni is nehéz azt az összeget, amelyet a Zsellérköz és az Észak-nyugati városrész fejlesztésére kellene költenie a városnak. Ezt mondták a képviselők azon a helyszínbejáráson, ahol mindenki meggyőződhetett arról, hogy egyebek mellett a szemétszállítás és a közműépítés nem várhat. Az önkormányzat saját keretéből is kész elkezdeni a munkákat, de uniós és más pályázati lehetőségeket is keresnek, hogy az itt élőknek segítsenek.

– Ha lesz rá uniós forrás, akkor azt szeretnénk igénybe venni, de el kell kezdeni az önkormányzatnak saját erőből is közműépítéseket, bontásokat itt is, meg a Zsellérközös részen is, remélem mindenkinek egy kicsit úgy megütötte a szívét meg a szemét, hogy milyen állapotok vannak, ezen azt gondolom, hogy változtatni kell, el kell kezdeni, nem lehet tovább halogatni – mondta a polgármeser.

Kévés Tamás a körzet képviselője is indokoltnak tartja, hogy erre a körzetre a város több pénzt fordítson, mint a többire.

– Menház utca, Búvó, Verő utca aszfaltozása van betervezve, lakóingatlanok vásárlása van a költségvetésbe és hát a szemét elszállítása az, ami a legfontosabb itt és a közegészségügy betartása – sorolta a képviselő.

Az itt élők közül sokan szabályosan letámadták a polgármestert, hogy segítsen. Ez az asszony még a házát is megmutatta a képviselőknek. A legtöbben arra panaszkodtak, hogy a sok szemét miatt állandó bűz terjeng a területen, és félnek kilépni az utcára.

– Embertelen ami itt van ez a körülmény, mindenfele piszok, szemét van, itt a ló szabadon van, itt olyan bűz van, hogy az ablakon szellőztetni lehetetlen, a patkányok szaladoznak – sorolta egy asszony.

Hiesz György azt mondja: sok képviselő most először járt ezeken a területeken, és bízik abban, hogy amikor dönteni kell, mindenki az itt élők érdekeit fogja nézni és támogatni fogják a fejlesztéseket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság