Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes szemvizsgálat

Ingyenes szemvizsgálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ingyenes szemvizsgálatot tartottak Abasáron az Idősek Otthonában, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége jóvoltából. A szűrprogramot a nemzetközi Lions szervezet is támogatta, egy speciálisan felszerelt szűrőbusszal már 2 éve járják az országot.

Évente 6 ezer ember veszíti el a látását hazánkban, pedig az időben felismert látásprobléma orvosolható volna. A kis településeken azonban csak nehezen jutnak el a speciális vizsgálatokra. Ezek azok a tények, amelyek arra sarkallták a Lions Clubok Magyarországi Szövetségét, hogy egy ingyenes programot indítsanak el országszerte.

– Az országos tapasztalatok azt mutatják, hogy igen nagy szükség van erre, hiszen a statisztika szerint a szűréseknél, van ahol a szűrtek 60-70 %-nál is valamilyen szemészeti van és tovább kell vizsgálni őket, illetve segíteni kell ezen a problémán – mondta el Semeginé dr. Tariszka Éva, a Mátra Lions Club elnöke.

Abasáron a fiatalabbak és a középkorosztály képviselői is jobban meg tudják oldani, ha szemvizsgálatra kell menni, az idősek azonban nem. Ezért döntött úgy a település polgármestere, hogy helybe hozzák a rendelőt. A Lions szűrőbusz ezúttal az időseket várta.

– Szeretném erősíteni, hogy az itt élő szépkorúak, illetve a gyerekek majd megismerkedhessenek ezzel a szűrőprogrammal. Fontos, hogy ez a szűrőprogram ingyenes, önkéntes emberek dolgoznak ebben, hogy megmaradhasson az ingyenessége, és ez a program lehetőséget biztosít arra, hogy tisztázza más egyéb problémáját is esetleg egy-egy ide látogató ember – ecsetelte a polgármester.

Lénártné Benei Anikó polgármester hozzátette: szeretnék a szűrőbuszt még egyszer a településre hozni, amikor a családi napközis, óvodás és iskolás gyermekeket is megvizsgálják majd.


Tovább az archívumra