Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt nap az ASK-ban

Nyílt nap az ASK-ban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Programsorozattal várja az érdeklődőket, a szülőket és a szakembereket a gyöngyösi Autista Segítő Központ. A rendezvény célja, hogy minél többen bepillantást nyerhessen az autizmussal élők hétköznapjaiba.

Az Autizmus Világnapjához kapcsolódóan kinyitotta kapuit a Gyöngyösi Autista Segítőközpont, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a központot és bepillantást adjanak az intézményben folyó munkába. A rendezvénysorozat első napján olyan szülők látogathattak el az intézménybe, akik maguk is érintettek, ugyanis autizmussal élő gyermeket nevelnek.

– Egyre nagyobb szükség van olyan intézményekre, akik speciális fejlesztést tudnak adni az autizmussal élő gyerekeknek. Elindult egy bizonyos fokú fejlődés, de azt gondolom, hogy van még mit tenni. Ebből a szempontból Heves megye szerencsés helyzetben van, mert Gyöngyösön az autista segítő központban van egy általános iskola, és segítséget nyújt a szülőknek abban, hogy az oktatást és a fejlesztést meg tudják oldani – mondta Kis Erzsébet, az ASK intézményvezetője.

Keresztesi Koppány feleségével érkezett a központ nyílt napjára. A pár már második alkalommal látogatott el az intézménybe, szeptembertől ugyanis itt fog tanulni a kisfiuk.

– Mi is belevetettük magunkat már az autizmus tematikába. Otthon mi is használunk bizonyos – ami itt is elhangzott – napirendi vizuális segítő eszközöket. Ugyanez itt visszaköszön, sőt, sokkal bővebb választék van ebből. Ez a gyerekek mindennapjait sokkal könnyebbé érthetőbbé, átláthatóbbá teszik. Ez egy úgymond akadálymentesítés az autisták számára – vélekedett.

A nap folyamán a szülők előadásokon vehettek részt és bepillantást nyerhettek az iskolában folyó munkába is. A hét hátralevő részében az intézmény vendégül látja majd a város középiskolásait, vetélkedőt szerveznek nekik, valamint szakmai napot tartanak a témával foglalkozó szakembereknek.


Tovább az archívumra