Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alapkőletétel

Alapkőletétel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elhelyezték ma délelőtt Gyöngyöshalászon az Apollo gumiabroncsgyárának alapkövét. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a közel ezer embernek munkát adó zöldmezős beruházás az oktatás szempontjából is jelentős változásokat indíthat el.

Indiai hagyomány szerint egy kókuszdió összetörésével indították el a beruházást. Orbán Viktor miniszterelnök és Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres elnök-vezérigazgatója helyezte el a gyöngyöshalászi gumiabroncsgyár alapkövét. Orbán Viktor az ünnepélyes ceremónián azt mondta: a beruházás az oktatás szempontjából is kiemelt jelentőségű, ugyanis kapcsolatot teremt a gazdasággal.

– Hálásak vagyunk a Kanwar családnak, hogy amikor most beruháznak Magyarországon, akkor nem csak ezt a gyárat hozzák létre, hanem már tárgyalásokat folytatnak a környékbeli iskolákkal, részt vesznek, sőt létre hozzák azt az oktatást, amelyen keresztül a gyerekeink az itteni gyárhoz kapcsolódóan garantáltan felhasználható, minőségi, világszínvonalú tudáshoz juthatnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen.

Az Apollo kilencven végzős technikussal kötött ösztöndíjszerződést. Õk ha a jövőben is helytállnak, ilyen gyárban dolgozhatnak majd. A látványterveket az alapkőletétel alkalmával mutatták be, a kiemelt állami beruházásként megvalósuló gyárban összesen 975-en dolgoznak majd. A munkagépek pedig már most dolgoznak a gyár 80 hektáros területén. A termelés 2017-ben indulhat.

A tervek szerint 2017 elején gördülnek majd le az első gumiabroncsok a gyártósorról, addig tehát a gyár építési munkálatai zajlanak, a gyér kapacitása 5 és fél millió személyautó gumiabroncs lesz, és 675 ezer tehergépjármű és autóbusz gumiabroncs lesz.

A 475 millió eurós beruházással megvalósuló gyöngyöshalászi gyár az Apollo második Európai üzeme lesz, az összesen 16 ezer főt foglalkoztató vállalat Indiából és Európából több mint száz országba exportálja termékeit.


Tovább az archívumra