Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Balesetmentes munkahely

Balesetmentes munkahely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Túl van az 1 milliomodik balesetmentes munkaórán a halmajugrai gipszkartongyár. Az termelő egység indulása óta, nem volt munkanapkieséssel, orvosi ellátással járó baleset a Rigipsnél. Ebből az alkalomból tartottak gyárbemutatót a sajtó képviselői számára.

A társasághoz tartozó mintegy 60 üzem közül az egyik legbiztonságosabb a halmajugrai gipszkartongyár- hangzott el a gyárbejárást megelőző tájékoztatón. A sajtó munkatársai is, csak egy rövid balesetvédelmi oktatást követően, megkülönböztetett öltözetben, a kijelölt útvonalon léphettek a gyár területére. A gyár igazgatója, Gellért Péter a gipszkarton-gyártás folyamatával is megismertette a látogatókat. A 18 millió négyzetméter éves kapacitású magyar üzemben a kiemelt biztonsági előírásoknak és a folyamatos biztonságtechnikai fejlesztéseknek köszönhetően, 2009 a gyár indulása óta napjainkig, nem volt munkanapkieséssel, orvosi ellátással járó baleset. A vezetők azt az elvet vallják, hogy mindenki úgy menjen haza, ahogy érkezett.

Ez egy kultúra- teszi hozzá az igazgató. Nagyon sok mindent megváltoztattak a gyártósoron, annak érdekében, hogy a biztonsági szabályoknak még inkább megfeleljenek. Az emberi viselkedés is komoly tényező, ezért rendszeres oktatásokkal készítik fel a dolgozókat a balesetmentes munkavégzésre. A cég életében és a termelés szempontjából is nagyon fontos a biztonságos munkavégzés. Számukra legfontosabb az ember, és a mögöttük lévő családok-hangsúlyozta a gyár ügyvezető igazgatója. Eredményeket, csak egészséges emberekkel, biztonságos környezetben lehet produkálni- vallja.

A tavalyi teljesítményük felülmúlta a terveiket- mondta az ügyvezető, ez köszönhető a magánerős építkezések beindulásának, és a lakásfelújításoknak. A magyar piacon kívül Szerbiába, Szlovákiába, Koszovóba, Macedóniába és Albániába is értékesítik a gipszkarton elemeket. Az elmúlt évben megkapták a legmagasabb elismerést is, a Vállalati Munkabiztonsági egészségvédelmi gyémánt díjat.


Tovább az archívumra