Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetett tehetségek

Kitüntetett tehetségek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Városi Diáknapot Gyöngyösön, melynek keretében elismerték a tehetséges fiatalokat. Az ünnepélyes díjátadó után gyermekműsorokkal és kiállításokkal várták az érdeklődőket. Adásunkkal egy időben, este, fáklyás felvonulással búcsúznak a diákok Gyöngyöstől.

Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél – hangsúlyozta Kévés Tamás alpolgármester a Városi Diáknap ünnepélyes megnyitóján, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is átadták a Gyöngyösi Fiatalok a Sportért, Művészetekért és Tudásért díjakat.

Illés Anett biológus kapta elsőként az elismerést a tudományokban elért sikereiért. A lány a Semmelweis Egyetem Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskolájában tanul jelenleg.

A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért díjat idén Fajgerné Dudás Andrea kapta, aki festőművész, képzőművész-tanárként, valamint az Aranyecset alapítvány vezetőjeként tevékenykedik városunkban.

A Gyöngyösi Fiatalok a Sportért kitüntetést Kardos Laurának, Uszonyos és Búvárúszó Junior Világbajnoknak adományozta a város képviselő-testülete. A lány a jövőben a Debreceni Egyetemen szeretné folytatni a tanulmányait.

A hivatalos ünnepséget követően robotika bemutató, csokiszobrászat, gyermekműsorok, zenés-táncos előadások várták az érdeklődőket.

Az este folyamán fáklyás felvonulással búcsúznak középiskolás diákéveiktől a végzős tanulók.


Tovább az archívumra