Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újraszabályoznák

Újraszabályoznák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átláthatóbbá és hatékonyabbá válhatnak a gyöngyösi önkormányzat beszerzései a verseny- és a közbeszerzési szabályzat átdolgozásával legalábbis erre számítanak a gyöngyösi képviselő-testület frakcióvezetői, akik a keddi „Döntés előtt”-ben fejtették ki álláspontjukat.

Csütörtökön kerül a gyöngyösi képviselő-testület elé a versenyszabályzat és a közbeszerzési szabályzat módosításáról szóló előterjesztés, ami keddi, „Döntés előtt” című műsorunkban is téma volt. A frakcióvezetők szerint az új szabályozás előremutató és átláthatóbbá teszi a város beszerzéseit, de a frakcióknak további javaslataik is lesznek.

– Mindenféleképpen javasolni fogjuk azt, hogy a testület fontolja meg egy elektronikus beszerzési rendszer alkalmazását, ami pénzbe kerül, viszont hatékonyan működne – mondta dr. Végh Attila, a szocialista frakció vezetője.

Kiss Tivadar, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a meghívásos pályázatoknál előnyben kellene részesíteni a helyi vállalkozásokat.

– Talán még egy olyan dolgot is bele lehetne vinni, hogy mindenképpen preferáljuk a gyöngyösi vállalkozásokat, hogy a gyöngyösi vállalkozások plusz pontot kapnak, vagy gyöngyösi cégek pályázhatnának. Esetleg ha abban a profilban nincs gyöngyösi vállalkozás, akkor a máshonnan érkező vállalkozás Gyöngyösön létesítsen telephelyet, hogy ide fizesse az iparűzési adót – fogalmazta meg ötletét.

Faragó Tamás, a Jobbik frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az ár mellett a minőség terén is komolyabb elvárásokat kellene támasztani.

– Mi azt látnánk jónak, ha lenne egy műszaki tartalom, amit a munka végeztével az önkormányzat szakembere megvizsgál, hogy minőségileg megfelelő-e a munka, mert nagyon sok problémát tapasztalunk ezzel kapcsolatban is – osztotta meg.

Az előterjesztésről csütörtökön szavaz majd a képviselő-testület. Az ülést a Gyöngyösi Televízió délelőtt kilenc órától élőben közvetíti.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság