Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érettségi

Érettségi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Érvelő fogalmazás, novellaértelmezés, összehasonlító elemzés. A magyar nyelv és irodalom tantárggyal megkezdődött az írásbeli érettségi.

Gyöngyösön 6 intézményben összesen 531 tanuló adott számot tudásáról, az emelt szintű vizsgára csupán 10 diák vállalkozott. A korábbi évekhez képest Magyarországon és Gyöngyösön is kevesebben izgulhattak ma, tavaly városunkban közel négyszázzal több végzős érettségizett.

Pár perccel a magyar nyelv és irodalom érettségi előtt még jókedvűen várakoznak a végzős diákok a Berze Nagy János Gimnáziumban. Gyöngyösön ezen kívül még öt intézményben érettségizhettek a fiatalok, összesen 531 tanuló izgulhatott. Ez a szám a korábbi évekhez képest kevesebb, tavaly például 770-en tettek közép és 151-en emelt szintű írásbelit magyarból. Idén viszont csak tízen vállalták a nehezebb feladatokat.

Emelt- és középszinten is összesen 4 órán át írhatták a tesztet a diákok. Mint ahogyan máskor is, idén sem használhattak semmilyen segédeszközt a végzősök, míg korábban a füzeteket kellett elpakolni, ma már a modern eszközöknek kellett az iskolatáskában maradni.

A végzősök többsége nem tartotta nehéznek a magyar érettségit, viszont azt mondták, a megadott idő kevésnek bizonyult a feladatok megoldására.

Az írásbeli érettségi holnap a matematikával folytatódik, szerdán pedig a történelem feladatsorral kell megbirkózniuk a végzős diákoknak.


Tovább az archívumra