Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntöttek a városatyák

Döntöttek a városatyák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokat javult a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felderítési mutatója, döntöttek a legutóbbi testületi ülésen az alapítványok támogatásáról, változtattak a külterületi égetés szabályain, továbbá megalkották az önkormányzat városkép átalakításáról és védelméről szóló rendeletet. Többek között erről számoltak be a város vezetői a fogadóóra legutóbbi műsorában.

Elfogadta a testület a Gyöngyösi Rendőrkapitányság beszámolóját a közrend és közbiztonság alakulásáról, mely szerint a rendőrkapitányság felderítési mutatója 41 százalékról 52-re emelkedett. A polgármester hozzátette, hogy minden segítséget megad a város a rendvédelmi szerveknek a további javulások érdekében.

A testület az Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz igazította környezetvédelmi rendeletét, így ezentúl külterületen szabad zöldhulladékot égetni, de csak a tűzvédelmi hatóság engedélyével. dr. Tatár László alpolgármester szerint a rendeletről a továbbiakban is tárgyalni kell, de a környezettudatos odafigyelést mindenképp szem előtt kell tartani..

A grémium megalkotta az önkormányzat városkép átalakításáról és védelméről szóló rendeletét, amelyben részletesen szabályozni kívánják, hogy milyen építései tevékenységek esetében kell településképi véleményezést kérni a Tervtanácstól.

Kévés Tamás alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az új rendelet hasznára lehet a városnak.

A képviselők megtárgyalták a különböző alapítványi támogatások odaítélését, a május 15-én induló közfoglalkoztatási programot, és határoztak a díszpolgári és az érdemes pedagógus címek odaítéléséről is.


Tovább az archívumra