Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adóbevallás

Adóbevallás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma lejár a határidő – éjfélig lehet beküldeni a személyi jövedelemadó bevallásokat a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz. Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Hétfőig több mint 2 millió adóbevallás érkezett be az adóhatósághoz, miközben a hatóság az idén is a tavalyihoz hasonlóan, mintegy 4,5 milliót vár.

A kiemelt ügyfélszolgálatok, és a Magyar Posta egyes kirendeltségei is meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a mai napon – ugyanis éjfélig a személyi jövedelemadó bevallásokat el kell küldeni.

Figyelni kell arra, hogy a bevallás kitöltésekor ne hibázzanak az adózók, ha pedig ez mégis megesik, az adóhatóság kérésére javítsák ki a bevallást.

Ha az szja-bevallás hibátlan, a NAV a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül utalja az esetleges adóvisszatérítést.

Ha a hibás bevallást többszöri felszólítás ellenére sem javítja valaki, megbírságolhatják, amelynek összege 20 ezer forint lehet.

Keddig közel 80 ezren küldték el bevallásukat a megyében.

A legtöbben az utolsó pillanatra hagyták ezt a kötelezettségüket.

A benyújtási határidőt szigorúan be kell tartani, a mulasztási bírság maximuma 200 ezer forint. A bírság kiszabásakor a hatóság mérlegeli a körülményeket minden egyes adózó esetében – tudtuk meg a szakembertől.


Tovább az archívumra