Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Képviselők önkénteskedtek

Képviselők önkénteskedtek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jászárokszállási képviselő testület tagjainak köszönhetően megújult a zsidó temető kerítése. A képviselők egy évben legalább egy alkalommal önkénteskednek. Az elvégzendő munkát pedig többnyire közösen választják ki.

Önkéntes munka keretében újította fel a helyi zsidó temető kerítését a jászárokszállási képviselőtestület tagjaiból verbuválódott csapat. A kerítés tartóoszlopait két közmunkás betonozta be, majd a drótkerítés felszerelésénél is segítették a képviselők munkáját.

– Már egy közel 30 éves kerítés volt, amit rossz kezek, rossz szándékú emberek szétvagdostak és olyan átjárás volt már itt, hogy már tartottunk tőle, hogy gondok lesznek a zsidó temetőben. Az egész temetőt most gallyaktól, fűtől megszabadítottuk, rendbe tettük, és az utolsó fázisa ennek a rendcsinálásnak az, hogy zárhatóvá tesszük a területet – sorolta Gergely Zoltán polgármester.

A kis csapat minden tagja aktívan kivette a részét a kerítéskészítésből. Kovácsné Tősér Zsuzsanna is gondolkodás nélkül csatlakozott az önkéntesekhez.

– Minden évben vállalunk önkéntes munkát, most idén erre esett a választás. Az, hogy nem női munka, egy nő kezében is – még ha balkezes is – jól áll a kombinált fogó, vagy éppenséggel a drót tekerése. Jó szem kell hozzá, egy kis gyakorlati érzék – fogalmazott.

A képviselők tavaly már felújítottak egy kerítést. Akkor az óvodában dolgoztak az önkéntesek. Arról még nem döntöttek, hogy jövőre hol segítenek a képviselők. Az önkéntesek ugyanis mindig ott segítenek, ahol arra a legnagyobb szükség van.


Tovább az archívumra