Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mától városunkban is üzemel a legmodernebb sebességmérő berendezés

Mától városunkban is üzemel a legmodernebb sebességmérő berendezés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap, a városi Rendőrkapitányságnak Hisz György polgármester adta át a Fáma 3 lézert, amit a helyszínen ki is próbáltak.A Fáma 3 elnevezésű több generációs lézeres sebességmérőt a mai naptól forgalomba állítják, majd ezt követően naponta fogják ellenőrizni az autósokat. A traffipax már 1800 méteres távolságból képes a sebességet mérni, ellenben a rendszám csak 120 méteres távolságból látszik megfelelően. A trükkös autósoknak sincs esélye a lézer ellen. Magyarországon most ez a legkorszerűbb, mindössze néhány darab működik az ország területén. A járőrök éjjel-nappal, mozgó,- állójárműből, vagy járművön kívül is lefényképezhetik a gyorshajtókat, de nem csak a sebességre kell figyelniük a vezetőknek. Kis Gábor rendőrkapitány elmondta a különböző szabálysértéseket is ki tudnak szűrni, mint például a záróvonal átlépés, vagy a szabálytalanul való előzés.

 

A rendőrkapitány hozzátette nem fogják a mérőberendezést bejelentés nélkül használni, elrejteni, vagy határeseti zónákba kitenni. Korrekt üzemeltetésre számítsanak az úton lévők, a halálos balestek számának csökkentése és a gyorshatók megfékezése a cél.

 

A Fáma 3 Lézer a Gyöngyös város Képviselő testület, a városi Önkormányzat és további kilenc Kistérségi Önkormányzat jóvoltából üzemelhet városunkban és a környező településeken.

 

Hliva Éva


Tovább az archívumra